NieuwsDatum: 23-09-2011
DE MOEDT in AD Westlandsche Courant!

De Moedt Gevelspecialisten leerbedrijf
op gebied van gevels!

Jongeren warm maken voor ambachtelijk werk.

HONSELERSDIJK, Om ook in de toekomst verzekerd te zijn van goed gekwalificeerde werknemers mag De Moedt Gevelspecialisten zich sinds kort een door Fundeon erkend leerbedrijf noemen. Fundeon erkent organisaties als leerbedrijf voor de bouw- en infrasector. We zijn de afgelopen tijd flink gegroeid en met deze erkenning kunnen we gericht naar de toekomst kijken, zegt Rinus de Moedt.
FRED VERMEER
Sinds Rinus de Moedt samen met zijn broer Rob het bedrijf De Moedt Gevelspecialisten BV overnam van zijn vader, heeft het bedrijf een gestage groei doorgemaakt. We zijn gegroeid van 4 naar 18 mensen, geeft hij aan. Een aantal specialisten in ons bedrijf begint op leeftijd te raken en daarom moeten we schakelen naar de jeugd. We streven een streng kwaliteitssysteem na en willen goede jongeren graag bekendmaken met ons ambachtelijke werk. Want dat is het.
Nu De Moedt Gevelspecialisten zich een erkend leerbedrijf mag noemen, kan het jongeren tussen de 16 en 21 jaar een opleiding bieden op het gebied van werkzaamheden aan gevels. Normaal stappen jongeren over naar het MBO en richten zich op opleidingen als metselen en voegen, aldus De Moedt. Wij combineren dat en fungeren als praktijkbedrijf. Jongeren zijn bij ons in loondienst en halen tegelijkertijd hun diploma. Zo zijn wij voor de toekomst verzekerd van goede mensen.
Allerlei partijen vinden volgens de Moedt steeds makkelijker de weg naar zijn bedrijf, heeft hij gemerkt. Particulieren, Verenigingen van Eigenaren, aannemers en vastgoedbeheerders weten ons te vinden omdat we kwaliteit nastreven binnen alle geledingen van ons bedrijf, zegt Rinus De Moedt. Om kwaliteit te kunnen blijven leveren, zijn goede mensen belangrijk. Onze werknemers beschikken over jarenlange praktijkervaring en dat brengen we graag over aan jongeren.
De Moedt doet niet alleen aan gevelrenovatie in Westland, maar inmiddels ook in de wijde omgeving. We werken in Westland, heel Haaglanden, Rijnmond en ook daarbuiten. Zo zijn we nu bijvoorbeeld bezig met woningen in sGravenzande en Monster, maar ook met gebouwen in Leiden, Klaaswaal en Hillegersberg.
Een nieuw element dat De Moedt momenteel met andere partijen waaronder Breur Ceintuurbaan en Spit paslode ontwikkelt, zijn zogenoemde renovatie ankers om het buitenblad aan het binnenblad te ankeren, bijvoorbeeld kopgevels van flats opnieuw te verankeren, zodat stenen regen wordt voorkomen. Er is tussen de jaren 1960 en 2000 zo ontzettend veel gebouwd, weet De Moedt. Gevels en spouwankers van gebouwen gaan na verloop van tijd soms afbrokkelen door de weersinvloeden, wat ontzettend gevaarlijk kan zijn. Met de nieuwe renovatieankers kunnen we ze weer restaureren.

Zie alle items
01-03-2016 De Moedt beschikt over nieuw straalapparatuur Torbo systeem

12-02-2016 Gevel Impregneren?

03-01-2016 Waarom onderhoud aan uw gevel

Meer nieuws